Jeg inviterer dig til at bruge oregano meget mere i din madlavning som en usynlig hjælper hver eneste dag. Oregano renser og rydder op i din krop imens du bare nyder at spise mad der pirrer dine sanser, giver dig nye åbenbaringer i køkkenet og ved middagsbordet.
Har du allerede alvorlige lidelser eller virusangreb, så er det stadig godt at bruge krydderurter, men de kan næppe alene kurere. Studierne som viser effekt er på høje doser af de aktive stoffer.

Oreganos fordele
Oregano har mange sundhedsfremmende og styrkende egenskaber. Der er flere aktive stoffer. Carvacrol og thymol er de bedst undersøgte. De er kraftige antioxidanter der reparerer og renser i dine celler. Mangel på antioxidanter øger risiko for udviklingen af kræft, autoimmune sygdomme og hjertekar sygdomme.
Carvacrol har stærke antivirale egenskaber.
Ved akut behov skal du vælge oreganoolie i kapsel. De høje doser har i dette studie vist sig effektive både ved Nomo virus (maveonde) og ved herpes virus. Herpes virus kan hæmmes kraftigt på blot en time. Vi kan ikke vide om det virker på alle virus men det kan være et forsøg værd.
Covid-19 er en helt ny virus som vi ikke har haft tid til at lave studier på. Og det er næppe studier med patentfri naturlige olier der står først på listen når der skal laves studier. Det ville kræve forsøg med mange tusinde mennesker. Men når nu vi står magtesløse overfor en virus og vi skræmmes fra vid og sans af reportager fra et nødlidende Italien, så er det meningsfuldt at sætte ind med alt det naturlige som har antiviral effekt.

Oregano, virus og inflammation
Oreganoolien er kraftigt antiinflammations dæmpende. Et studie på mus har vist mangfoldig reduktion af inflammation samt hæmning af mavesår. Et andet studie viser at markører for inflammation faldt hos mus med Colitis når de fik oregano og timian. Interessant nok så faldt dødeligheden også. Det er selvfølgelig ærgerligt der ikke er studier med mennesker. Men jeg kan konstaterer at jeg ser masser af forbedringer i klinikken når jeg kombinerer regulering af kostvaner med kraftfulde urter og andre tilskud.
Det opfattes ofte som mirakler når det opstår men det er i virkeligheden blot naturens orden at, når vi spiser sundt, afgiftende og balanceret så kan kroppen gøre det den skal gøre. Den ønsker som alt andet er være i live og være stærk.

Oreganoolie mod uheldige bakterier
Oreganoolien har så mange andre fordele at den aldrig vil være overflødig. Den har ikke kun antiviral effekt men også antibakteriel effekt. Den kan altså hæmme og dræbe uønskede bakterier i din tarm og andre steder i kroppen. Studier viser at selv små mængder uønsket bakterie kan forårsage forstyrrelser i immunsystemet og i nervesystemet, disse forstyrrelser er medvirkende til autoimmun lidelse og hormonelle lidelser.
Vi kan betragte oregano som en rengøringsklud der fjerne uønskede stoffer og herved hjælper kroppen til at holde sig rask.

Du hjælpe dig selv til at holde dig vital og rask ved at bruge oregano i den madlavning. Ved sygdom og ubalancer anbefaler jeg koncentreret olie som tilskud.

Brug frisk oregano i salater, gryderetter, pesto og smoothies. Den tørrede udgave kan selvfølgelig bruges i varme retter, tomatsauce og på den elskede pizza.

Se mere her om oregano

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!