Ernæringsterapi

Sundt liv er et godt liv

Ernæringsterapi

Grundlæggende tager ernæringsterapien udgangspunkt i kroppen som helhed frem for at se på enkelte symptomer. Som ernæringsterapeut søger jeg at finde årsagen til et symptom (hovedpine, mavepine, træthed kløe eller andet.) og arbejder herfra på at finde årsagen til symptomet. Hvad startede symptomet, og

hvad fastholder tilstanden. Hver eneste bid du tager, påvirker din kropslige tilstand. Det kan du mærke, når du bliver træt og tung af stegt flæsk med persillesovs, speedet af sukker, lykkelig af kaffe, fredelig og træt af pizza, let og vital af en wokret. Måske… Vi reagerer alle forskelligt på mad. Ernæringsterapeuten arbejder på at f

inde frem til den mad, der vil tjene dig og din velvære bedst muligt. Nogle gange skal vi ind og arbejde med afhængigheder, de findes hyppigt og de tjener et formål, lad os finde det og herfra skabe en mere konstruktiv måde at nære og bygge vores krop.

9

Life is af relationship among molecules and not a property of any molecule
– Linus Pauling (1901-1993)

Funktionel medicin

Funktionel medicin er en tilgang til sygdom og behandling, som er udviklet af læger i USA. Det er at se et menneske, som har en funktionsforstyrrelse (der kan forbedres) fremfor at se på et menneske, som har en diagnose (som låser os fast i sygdom).

Funktionel medicin er anerkendelsen af, at kroppen eller mennesket påvirkes af det miljø, vi lever i. Vores miljø gør noget ved vores måde at fungere på. Hvordan påvirker vores mad, motion, søvn, relationer, tidligere sygdomme og chok vores hormoner, vores indre relationer cellerne imellem. Der er altid en kaskade af reaktioner på et hormonudsving. Hvad skaber det af tilstande i os? Kan cellerne i tarmen beskytte os mod indtrængen af uhensigtsmæssige molekyler (fra mad eller tarmflora). Kan cellerne optage de molekyler (byggesten) der tilbydes, kan mitochondrierne (energifabrikkerne) i cellerne omsætte næringsstofferne til energi og kan vi udnytte energien. Disse ting er meget væsentlige for vores velbefindende og sundhed. Vi kan gennem grundige analyser af symptombillede afdække meget af det som foregår inde i kroppen. 

Hormonerne

Vores hormoner som er kroppens kommunikationskanaler har en helt afgørende rolle for hvordan vi fungerer. Det påvirker vores funktionsevne, vores helingsevne og vores livskraft. Gennem positive miljøforandringer forandres funktionsevnen. Dette er omdrejningspunktet i funktionel medicin. Hvis det sunde miljø med nok søvn/bevægelse/god mad/gode relationer m.m. ikke er muligt, så undersøger vi hvorfor og hvad der kan hjælpe i en gunstigere retning. I funktionel medicin er det kunsten at stille de spørgsmål, der fører frem til en forståelse af det som er sket i kroppen.

Derfor er behandlingsvejene både individuelle og mangfoldige.

Det hjælper på hele syetemet…

Hvad kan jeg behandle?

9

Hudproblemer som tør hud, acne, eksem, knopper, psoriasis. m.m.

9

Tarmproblemer som diarré, forstoppelse, smerter, oppustethed, irriteret tyktarm, collitis ulcerosa, morbus Chrohn m.m.

9

Gigtsygdomme eller andre smertelidelser

9

Hjertekarsygdomme, som forhøjet kolesterol, forkalkning, forhøjet blodtryk

9

Psyksike lidelser som depression, angst, ADHD, OCD

9

Almene svækkelsestilstande som gentagne infektioner, virus, træthed, uoplagthed, stress, m.m. Hovedpine og migræne

9

Hormonubalancer som PCOS, menstruationsproblemer, endometriose, fibromer, barnløshed og overgangsalderens gener.

9

Autoimmune lidelser som lavt stofskifte (Hashimotos), højt stofskifte (Graves), Morbus Bechterew, Lupus, Leddegigt, Psoriasis.

Et bedre liv er mere værd end penge

Priser

300,-

Daglig SMS kontakt, pr. måned
To minutters daglig motivation og støtte,
kan gøre den helt store forskel.

 

995,-

Opfølgning á 1 time
Jeg tjekker op på alle symptomer, graver 
et stik dybere og svare på alle dine spørgsmål.

 

1250,-

1. session á 1,5 time 1250 kr.
En grundig indsigt i dig, din krop, hormoner og fordøjelse.
Du får kostplan, tips og forslag til støttende tilskud.

 

Kontakt mig
Start dit nye liv idag

Adresse

Helsingør, lige uden for centrum så parkering er gratis.

Telefon

+45 26 23 88 12

Email

tine.grandjean@gmail.com

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!