Yoga

Mærk Livet på ny

Et liv med overskud, glæde og handlekraft

Yoga og kroppen

Yoga kan regulerer og styrke vores organer, vores energi og løsne spændinger som konstant opstår i dårlige og ensformige arbejdsstillinger. Over halvdelen af befolkningen har ondt i ryg, nakke og andre led. Det er den hyppigste årsag til lægebesøg. De fleste oplever at smerterne aftager og oftest forsvinder ved at gå regelmæssigt til yoga. Vores organer bliver masseret når vi bevæger os. En massage som er nødvendig for optimal funktion. Mennesket har i historien aldrig været så passiv og stillesiddene (sammensunket foran computer, mødeborde og tv skærme) som nu. Den massage som naturligt har indgået mange timer dagligt i et aktivt jæger-samlerliv er forsvundet. Vores evne til at omsætte, fordøje og afgifte er svækket grundet vores passive anspændte liv. Gennem yoga kan vi genskabe liv, sundhed og optimalfunktion i både led og organer.
9

“A wandering mind is an unhappy mind”
– Overskrift i Science

Yoga og sindet

Yoga er så meget og kan så meget. Det er først og fremmest blevet så populært fordi det skaber ro. Vores sind er fra naturens hånd uroligt og producerer en masse tanker. 60.000 i døgnet. Hvis vi tror vi skal fixe alle de tanker eller forfølge dem, spinde videre på dem, så bliver vi let stressede, bekymrede eller rastløse.

Det moderne menneskes største udfordring er nok at skabe ro og give slip i en kultur med konstante indtryk, muligheder, forventninger og ønsker fra mange kanter. Hjernen og alle dens fortrin har taget opmærksomheden fra alt det vores krop er skabt til. Mærke hvordan verden føles lige nu, mærke kontakten til os selv, vores egen indre kerne, vores sansning, hengivelsen til sansning som skaber et fredfyldt nærvær. 

Yoga er at genskabe kontakten til sig selv.

9

“Livet består af øjeblikke”

– Jon Kabat-Zinn

Min egen erfaring med yoga

 Jeg har altid været i forskellige behandlingsforløb grundet traumer, div hestestyrt, hjernerystelser, trafikuheld og udfordringer med fysikken fra jeg var få uger gammel. Oveni diverse psykiske traumer har gjort at jeg har gået til behandlere og psykoterapeuter.

Da yoga blev en mere kontinuerlig del af mit liv oplevede jeg at slippe behandlere, både de fysiske og de mentale. 
Med yoga har jeg oplevet at kunne regulerer mig selv og hjælpe min krop med at regulerer sig selv.
Med yoga går jeg på opdagelse i min krop og alle de sansninger jeg konstant modtager. 
Virkeligheden er at 80 % af beskeder mellem hjerne og krop går fra krop til hjerne. Kun 20 % går fra hjerne til krop. 
Det er en del af svaret på yogaens gode effekter. 

Læs mere om yoga

Yoga kan skabe ro, løsne spændinger, øge mobilitet og skabe frihed og plads i både krop og sind. Yoga kan skabe energi og flow så vores åndedræt, fordøjelse og organer får optimale vilkår for det arbejde de gør, men som ind i mellem skæmmes af stagnation, spændinger og gennem år, hæmmende kropsholdning og refleksfunktion.

Selv de enkleste øvelser (asanas) kan på få minutter skabe et øjeblikkeligt velvære i min mig. Det betyder at jeg kan møde mig selv uden slør og smerte.

Jeg finder det berigende og fantastisk at være i verden på den måde som yoga har hjulpet mig til. Mit ønske er at formidle og sprede dette.

9

“The little things? The little moments? They aren’t little” – Jon Kabat-Zinn

Yoga forbinder krop og sjæl

Bindevævet er nervesystemets søster, gamle følelser som chok, sorg og vrede kan slippe, når du i fuld opmærksomhed og ro åbner for vævet og sætter fastlåste følelser fri. Dit nervesystem bliver trygt når du gør dig stærk og balanceret i din krop. Dit sind bor i din krop. Krop og sind er forbundet og i virkeligheden ét. Styrke og balance i kroppen manifesterer sig i sindet

Yogaserier eller øvelser kan sammensættes så de styrker fordøjelse, afgiftning, ro, energi, nyrer, hjertet, lever, rygsøjle eller andet. hjælper kroppen til optimal funktion.

Yoga er mindfulness som skaber nærvær og ro.

.

Yoga og ernæringsterapi i en samlet pakke ved første konsultation, 2 timer
1900 kr.

 

Yoga er terapi

  • Yoga masserer og bevæger organerne hvilket styrker dem.
  • Yoga stimulerer gennem meridianbaner som strækkes og stimuleres.
  • Yoga øger afgiftning gennem åndedrættet og stimulering af fordøjelse.
  • Yoga strækker bindevæv og muskler så de kan slippe affaldsstoffer.
  • Yoga styrker og bevæger alle led.
  • Yoga styrker og beroliger nervesystemet.
  • Yoga er mindfullness.
  • Yoga kan hjælpe os til at forbinde os med kroppen.
  • Yoga kan slukke vores stress-respons.
Et liv med overskud, glæde og handlekraft

Gong Meditationer

Gongbad skal opleves. Lydene der bader dig er helt særlige og de kan mærkes i kroppen fra første tone. 

Gongen er dybt afspændende. Den hjælper din hjerne ind i de lave frekvenser så du kan opleve en drømmeagtig men vågen tilstand.

 

Læs mere
Gong har dybtgående forandringspotentiale. Det er målbart at det forandrer hjernebølgerne og hormonniveauerne i vores blod.

Det er mærkbart fra første tone at gongbad er noget særligt og det kan mærkes i kroppen som fine vibrationer der på en gang beroliger og skaber liv. Hjernens frekvenser sænkes så du flyder ind i en dyb meditativ tilstand.

Du kommer bagom hjernens ønske om at forstå. I gonguniverset overgiver du dig til hvad du mærker og slipper og oplever en ren værenstilstand.

Everything we call real is made of things that cannot be regarded as real.

If quantum mechanics hasn’t profoundly shocked you, you haven’t understood it yet.

Niels Bohr (1885-1962)

Vi ved i dag at alting har en frekvens. Vi som mennesker er elektrolytiske væsener. Vi består af og lever kun så længe energien i os skabes. Små elektroner og ioner danser og sitrer i vores celler og skaber livsenergi. Energi tiltrækker, skubber og frastøder. Det er alt sammen en del af det meget komplekse ”økosystem” menneskekroppen er.

Vores organer har hver sin frekvens, områderne i kroppen (chakra) har forskellig frekvens. Mad, planter og dyr har forskellige frekvens.

Et gongbad sænker hjerterytmen og blodtrykket. Det aktiverer det parasympatiske (ro, tryghed, fordøjelse) nervesystem så vi kommer ud af det sympatiske (kamp, flugt, stress, uro, angst) Gongbad forandrer vibrationerne i cellerne og det kan påvirke vores DNA. Der er lavet studier som viser at blodceller forandrer sig under sang, gong eller syngeskåle. Det kan endda få kræftceller til at eksploderer viste nogle studier.
Gongens popularitet er stærkt stigende i disse år. Igen vender vi os imod praktikker som har overlevet i tusindevis af år. Gongen kan dateres tilbage til 4000 år før år 0.

Men lad al denne videnskab ligge og lad dig blot opleve et gongbad, så kan du mærke hvor godt det føles i krop og sjæl.

”Åh som at strække sig udover rammer og satte begrænsninger” Del af en tilbagemelding fra deltager.

9

“Nothing is forever. Except change” – — Buddha

Lad mig hjælpe dig
til mere liv og mindre sygdom

Adresse

Stengade 53 B 2. sal
Helsingør

Telefon

26 23 88 12

Email

tine.grandjean@gmail.com
Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!