Yoga

Mærk Livet på ny

Sundere krop er et sundere liv

Yoga og kroppen

Yoga kan regulerer og styrke vores organer, vores energi og løsne spændinger som konstant opstår i dårlige og ensformige arbejdsstillinger. Over halvdelen af befolkningen har ondt i ryg, nakke og andre led. Det er den hyppigste årsag til lægebesøg. De fleste oplever at smerterne aftager og oftest forsvinder ved at gå regelmæssigt til yoga. Vores organer bliver masseret når vi bevæger os. En massage som er nødvendig for optimal funktion. Mennesket har i historien aldrig været så passiv og stillesiddene (sammensunket foran computer, mødeborde og tv skærme) som nu. Den massage som naturligt har indgået mange timer dagligt i et aktivt jæger-samlerliv er forsvundet. Vores evne til at omsætte, fordøje og afgifte er svækket grundet vores passive anspændte liv. Gennem yoga kan vi genskabe liv, sundhed og optimalfunktion i både led og organer.

Yoga og sindet

Yoga er så meget og kan så meget. Det er først og fremmest blevet så populært fordi det skaber ro. Vores sind er fra naturens hånd uroligt og producerer en masse tanker. 60.000 i døgnet. Hvis vi tror vi skal fixe alle de tanker eller forfølge dem, spinde videre på dem, så bliver vi let stressede, bekymrede eller rastløse.

Det moderne menneskes største udfordring er nok at skabe ro og give slip i en kultur med konstante indtryk, muligheder, forventninger og ønsker fra mange kanter. Hjernen og alle dens fortrin har taget opmærksomheden fra alt det vores krop er skabt til. Mærke hvordan verden føles lige nu, mærke kontakten til os selv, vores egen indre kerne, vores sansning, hengivelsen til sansning som skaber et fredfyldt nærvær. 

Yoga er at genskabe kontakten til sig selv.

Min egen erfaring Med yoga

Som ganske ung gik jeg til tai-chi. Det er beslægtet med yoga da det er mindful bevægelse. En vendinde sagde til mig at jeg aldrig måtte stoppe med at gå til det. Jeg var et halt andet menneske at se på i min gang, mine bevægelser og min energi. Jeg fortsatte et par år.

Det blev dog senere byttet ud med yoga. Jeg har dog også taget mange pauser når nysgerrigheden er gået i andre retninger.

Men i de seneste år har jeg taget det ind igen gennem uddannelse og  (næsten) daglig praksis. Jeg har altid været i forskellige behandlingsforløb grundet traumer, div hestestyrt, hjernerystelser, trafikuheld og udfordringer med fysikken fra jeg var få uger gammel. Oveni div psykiske traumer har gjort at jeg har gået til behandlere og psykoterapeuter.

Læs mere

Senest osteopat og psykolog. Begge dele stoppede jeg med da jeg oplevede at yoga kunne regulerer mig, skabe ro, løsne spændinger, øge mobilitet og skabe frihed og plads i både min krop og mit sind. Ikke dermed sagt at disse terapier ikke var gode, eller vigtige. En del af vejen. Men efterhånden var yogaen måske den sidste del af bevægelserne mod styrke, tillid, bevægelighed, optimisme og livskraft.

Jeg oplever nu at jeg altid kan gå på måtten når jeg trænger til ro, trænger til energi, føler spænding eller ømhed. De enkleste øvelser (asanas) kan på få minutter skabe et øjeblikkeligt velvære i min mig. 

Jeg finder det berigende og fantastisk at være i verden på den måde som yoga har hjulpet mig til. Mit ønske er at formidle og sprede dette. 

Yoga der går i dybden
Kom ned i kroppen

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat.

Yoga hjælper på

  • Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula 
  • Lorem ipsum dolor sit amet
  • Consectetur adipiscing elit
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
  • Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis
  • quis ac lectus. Nulla quis lorem ut libero malesuada
Sundere krop er et sundere liv

Sund Smidighed

Gongbad skal opleves. Lydene der bader dig er helt særlige og de kan mærkes i kroppen fra første tone. 

Gongen er dybt afspændende. Den hjælper din hjerne ind i de lave frekvenser så du kan opleve en drømmeagtig men vågen tilstand.

Læs mere

Gong har dybtgående forandringspotentiale. Det er målbart at det forandrer hjernebølgerne og hormonniveauerne i vores blod. 

Det er mærkbart fra første tone at gongbad er noget særligt og det kan mærkes i kroppen som fine vibrationer der på en gang beroliger og skaber liv. Hjernens frekvenser sænkes så du flyder ind i en dyb meditativ tilstand.

Du kommer bagom hjernens ønske om at forstå. I gonguniverset overgiver du dig til hvad du mærker og slipper og oplever en ren værenstilstand. 

Everything we call real is made of things that cannot be regarded as real.

If quantum mechanics hasn’t profoundly shocked you, you haven’t understood it yet.

Niels Bohr (1885-1962)

Vi ved i dag at alting har en frekvens. Vi som mennesker er elektrolytiske væsener. Vi består af og lever kun så længe energien i os skabes. Små elektroner og ioner danser og sitrer i vores celler og skaber livsenergi. Energi tiltrækker, skubber og frastøder. Det er alt sammen en del af det meget komplekse ”økosystem” menneskekroppen er. 

Vores organer har hver sin frekvens, områderne i kroppen (chakra) har forskellig frekvens. Mad, planter og dyr har forskellige frekvens.

Et gongbad sænker hjerterytmen og blodtrykket. Det aktiverer det parasympatiske (ro, tryghed, fordøjelse) nervesystem så vi kommer ud af det sympatiske (kamp, flugt, stress, uro, angst) Gongbad forandrer vibrationerne i cellerne og det kan påvirke vores DNA. Der er lavet studier som viser at blodceller forandrer sig under sang, gong eller syngeskåle. Det kan endda få kræftceller til at eksploderer viste nogle studier.
Gongens popularitet er stærkt stigende i disse år. Igen vender vi os imod praktikker som har overlevet i tusindevis af år. Gongen kan dateres tilbage til 4000 år før år 0. 


Men lad al denne videnskab ligge og lad dig blot opleve et gongbad, så kan du mærke hvor godt det føles i krop og sjæl. 

”Åh som at strække sig udover rammer og satte begrænsninger” Del af en tilbagemelding fra deltager.

Kontakt mig
Start dit nye liv idag

Adresse

Borgediget 5
4000 Roskilde

Telefon

+45 25 65 85 97

Email

tine.grandjean@gmail.com

Tilbud direkte til dig!

Tilmeld dig og bliv holdt opdateret og få en masse ekselusive goder tilsendt direkte til dig!

Tak fordi du har tilmeldt dig!