Retreat for dig med ADHD på dejlige Bornholm.

Du vil lande i smuk natur sammen med andre med ADHD. Du vil få serveret lækker, næringsrig mad, du vil få undervisning i vigtige veje til bedring af ADHD.

Der er teoriundervisning så du får indsigt, forstår og motiveres. Det er evidensbaseret og vigtig viden for dig der ønsker at leve bedre med ADHD. Samtidig er praksis og erfaringsdannelse, hvor du mærker mere ro og energi. Der bliver en vekslen mellem teori og praksis og selvfølgelig egen tid.
Undervisning max 2 timer ad gangen med indlagt pause. I egen tid kan du nyde naturen, havudsigten fra haven, gåtur til vandet, måske have berigende samtaler med ligesindede, du kan nyde fællesture som er frivillige muligheder. Du kan også tilkøbe massage eller personlig samtale om ernæring, mestring eller åndedræt.
NADA akupunktur er inkluderet i retreatet, som hjælper til ro, bedre søvn og fokus. Det er en velgennemprøvet terapi ved stress, angst, koncentrationsproblemer og uro.

Undervisning

Sådan hjælper den rette mad til færre ADHD symptomer

Med udgangspunkt i forskningen og mange års erfaringer i behandlingen af mennesker med ADHD får du viden, indsigt, inspiration og konkrete råd til en vej mod et mere balanceret og bæredygtigt liv med ADHD.
Du vil lære om blodsukkerbalancens, hormonernes, næringsstoffernes og urters betydning for reguleringen af fokus, humør, energi og ro. Du vil forstå hvordan specifikke fødevare kan hjælpe til en bedring i din ADHD. Du får tips og idéer til hvordan det kan lykkes, motivationsfaktorer og hjælp til struktur.
Mad, måltider, kosttilskud, undervises over 2 X 2 timer. Ekstra hvis gruppen ønsker det.

Åndedrættet

Åndedrættet har mange vigtige funktioner for din krop, hormonbalance, afgiftningsevne og regulering af stress og angst. Et overfladisk åndedræt er uhensigtsmæssigt men er ofte det mest almindelige hos mennesker med stress. Det er en biokemisk naturlov og du får nu muligheden for at tappe ind på en anden bølge.
Du får indsigt i hvorfor og hvordan. Vi laver øvelser og mærker effekten af øvelserne.

Aromaterapi

Aromaterapi er arbejdet med æteriske olier. De har dokumenterede og velundersøgte effekter på mennesker. Det er en let og fornøjelig terapiform. Du får viden om en række olier og mærker selv effekten når vi prøver de forskellige kombinationer som er lavet til retreatet.

Yoga

Yoga med den rette guiding til mennesker med ADHD. Du hjælpes til at dit nervesystem bliver afspændt, så en dybere ro indfinder sig i din krop. Der er 30 min. yoga morgen og sen eftermiddag.

Gongbad

Gong er lydhealing når det er bedst. Gongen er meget kraftfuld. Den afspænder gennem de mange tusinde vibrationer. De fleste oplever at blive dybt afspændt, forsvinde ind i en tilstand mellem sovende og vågen. Dette er det mest regenererende for hjernen. Her hvor inflammation dæmpes og nye neuroner kan skabes og forbindes.

Der er ingen undervisningstvang. Du deltager i det du kan og kan springe over når du har brug for det.

 Retreatstedet Ypnahøj

Det foregår på det smukt beliggende Ypnahøj retreat som drives af Loucas Bogø. Det er ham der tilbereder skøn mad (hvor du er velkommen til at komme med i køkkenet og få hånd om den hurtige vej til gavnlig opbyggende mad), ham der giver dig NADA og han vil hjælpe dig til at finde din drømmeudflugt og opleve noget særligt på Bornholm.
Stedet ligger med udsigt til Østersøen på den ene side samt skov og marker på den anden side. Det tager en halv time at gå til vandet hvor man kan sidde på klipperne, lade blikket vandre over bølgerne, indånde frisk ren luft og mærke den ro det kan give.
Ypnahøj ligger midt mellem de populære byer Gudhjem og Svaneke. Der er 8 km til hver by. Der er 180 graders havudsigt. Der er busser der kører i begge retninger hvis du ikke har bil med. Hvis du ikke er i bil henter vi dig ved bussen i Østermarie ved Brugsen og tager dig med på tur.
Det er 30 min kørsel fra færgen.

Maden

Den er velsmagende, sund, farverig og tilfører særlig mange af de næringsstoffer som er så vigtige for at vi kan danne de rette neurohormoner som støtter indlæring, fokus, ro, koncentration og glæde. Maden viser dig en vej til et liv med mere stabil energi, mere balance og mindre frustration og kamp. Det er muligt at gå med i køkkenet og få let og god tilberedning ind under huden.
HUSK, der ingen steder som køkkenet hvor de gode samtaler foregår.

Underviser og retreatledere

Tine Grandjean er Ernæringsterapeut (+ Professionsbachelor i ernæring), yogalærer, biologisk traumehealing, psykoterapeut, aromaterapeut, forfatter og meget mere. Hun har arbejdet indenfor sundhedsfremme og behandling gennem 20 år. Hendes fokus har altid været sygdomme, ubalancer og lidelser der viser sig i sind og kognitiv funktion.
Tine har selv ADHD og har 2 (af 3) børn med ADHD. Hendes afsæt er Funktionel medicin, videnskab, forståelsen af det hele menneske og den brede empiriske erfaring.
Loucas Bogø er uddannet Socialpædagog og Psykoterapeut, Chok- Traumebehandler, Nada- behandler. Hans passion for mad der smager godt har kursisterne gennem de sidste 9 år nydt godt af på Ypnahøj. Loucas er selv blevet udredt for ADHD for 2 år siden. Loucas har arbejdet en del år i socialpsykiatrien og været kontaktperson blandt andet for mennesker med svær ADHD.

Dato

Torsdag 19. sep til søndag 22. september
Du ankommer torsdag fra kl. 13 til frokost. Vi slutter søndag 18. august med frokost og farvel og tak

Pris

Al undervisning, mad og overnatning 3800 kr. i delt dobbeltværelse.
Al undervisning, mad og overnatning 5000 kr. i enkeltværelse.
Pris uden overnatning inkl. Frokost alle dage 2200 kr.
Beløbet overføres til konto 5479 0001071650
Mobilpay til 873648 + 50 kr i gebyr da mobilpay har skruet gebyr voldsomt op.
Det er muligt at komme til Bornholm via bus fra København. https://www.kombardoexpressen.dk/  Bil via Ystad. https://www.bornholmslinjen.dk/ Fly fra Kastrup. Fly bestilles på www.dat.dk .  Busbillet koster lige nu 159 kr. enkelt fra København afgang kl.10.20. Bil over Ystad koster 449 kr. ved afgang 8.30. 699 kr. kl. 10.30.  Jo flere billetter de sælger jo dyre bliver billetterne, så når du har bestemt dig for at deltage kan det godt betale sig at købe billetten.
Bus plan på Bornholm www.bat.dk fra færge til Østermarie.
Ypnahøj ligger Randkløvevej 3, 3751 Østermarie.  www.havudsigt-bornholm.dk mobil 26744933 slipstress@gmail.com

 

 

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!