Vidste du!
At mennesker med ADHD ofte mangler Zink, jern og Kobolt. Og ofte har forhøjede niveauer af kviksølv og bly.
Mennesker med ADHD har afvigelser i GABA reguleringen, via stimulanser søger de at få GABA op så de bedre kan få ro og koncentrerer sig. Er det noget du kender?
Der er også en tilbøjelighed til at køre i lidt for højt gear, det er ikke altid synligt, men det høje gear kan være inden dig, som tankemylder, bekymringer eller fantasier (som kan udleves kreativt). GABA og en urolig/flakkende hjerne kan forbedres gennem den mad vi spiser. Så der kommer mere velvære og mere ro.

Næringsstoffer er én ting, her er nødderne en fantastisk kilde til mange vitaminer, mineraler og fedtstoffer. De kan støtte og nærer så du får bedre betingelser for at regulerer dig.
Men også blodsukkerbalance, sunde fedtstoffer og god tarmflora er noget der arbejder positivt for dig og din trivsel.

Verden ville gå i stå uden mennesker med ADHD
ADHD er en variant af den hidtil mest accepterede måde at være i verden på (velovervejet, struktureret, målrettet mm.) Mennesker med ADHD er oftest mere spontane/impulsive, idérige og hurtige. De er gode til at begynde nye ting, har ofte et mod til at sætte ting i gang De har  kvaliteter, som idérighed, kreativitet, handling og drive. De kan dog miste det, hvis der er for langt til målet eller der er for meget benarbejde og strukturkrav undervejs. Mennesker med ADHD har det godt i samarbejde med mennesker med struktur. Så har de nogen som hjælper med at holde fast (i stedet for nye idéer), arbejde til målet er nået. Så løftes begge af de komplementære kompetencer.

En markant stigning i ADHD diagnoser og symptomer
ADHD er en diagnose der er steget eksplosivt det sidste årti. 71% flere får medicin end for ti år siden. En del skyldes at der er flere som diagnosticeres og medicineres end tidligere. Men der er også en markant synlig stigning af mennesker med ADHD. Udover de medicinerede, så er der en stor gruppe som har ADHD mønstre og mistrivsel, som endnu ikke er diagnosticeret eller af forskellige grunde ikke får medicin.
En så markant stigning viser at der er ting i vores miljø, altså måden vi lever på, maden vi spiser, stråling, stress, sprøjtemiddelrester, levevis, telefoni….. som påvirker vores hjerner negativt.

Studier peger på næringsmangler hos mennesker med ADHD
Mennesker med ADHD ofte mangler Zink, jern og Kobolt. Og ofte har forhøjede niveauer af kviksølv og bly.
Studier viser god effekt med omega 3 tilskud, særligt krill har gode resultater. Men også B vitaminer. Mennesker med ADHD har en skæv GABA regulering som resulterer i lave GABA nivauer. Med de rette næringsstoffer kan GABA opreguleres. Inflammationstilstande dæmpes og bedre funktion kan skabes.

Øget opmærksomhed på næringsrig mad, støttet af tilskud og afgiftning gennem urter, er en vej til at skabe bedre funktion i hjernen. Men afgørende (for al sundhed) er også at reparerer tarmen og styrke evnen til at optage næringsstoffer.

Næring og mad der vil gavne mennesker med ADHD
Zink: sesam, græskar, pecan, solsikke, cashew, paranød, (ren) kakao og oksekød
Kobber: okselever, hvide/brune bønner, okselever, hasselnød, figen, kantarel, rejer, mandler
Jern: græskarkerner, solsikkekerner, kakao, brændenælde, grønkål, broccoli, bønner/linser. Vi tror at kød er den eneste kilde. Det er langt fra tilfældet. Der er faktisk 7 X mere jern i græskarkerner og 4 X mere jern i bønner/linser. Optagelsen fra kød er dog lettere. Her er en god økologisk leverpostej en god kilde hvis der er mangler. Sammen med nødder, bælgfrugter og grønne grøntsager.
Der er meget mere at sige og gøre. Overvej om du ønsker et forløb på 3 gange der kan forandre din hjernesundhed, din livsglæde, din virkekraft, dine dagligdage og dit liv til en mere positiv og rolig vej.
Man kan ikke fjerne ADHD,
men man kan forværre den, eller FORBEDRE den. Præcis som mennesket med hjertesygdom kan gøre det værre eller bedre med livsform og mad.
Der er mange strategier der kan gøre det lettere at leve med ADHD. De ligger indenfor ernæring, kropsterapi, kognitive mestringsstrategier, motion, søvnrutiner, daglig planlægning, støttefunktioner, og det kreative/kulturelle liv. Det er en meget bred paraply som gør det muligt for alle at begynde dét sted som er lettest. Jeg som ADHD vejleder og 20 års virke indenfor sundedsfremme og sygdomshåndtering med særlig interesse indenfor det psykiske område kan give en helhedsorienteret behandlingsplan, vi kan følges i et forløb, så er det meget lettere med implementeringen. Du vil lære så meget og du vil ikke fortryde det.

Studier peger på næringsmangler hos mennesker med ADHD
Mennesker med ADHD ofte mangler Zink, jern og Kobolt. Og ofte har forhøjede niveauer af kviksølv og bly.
Studier viser god effekt med omega 3 tilskud, særligt krill har gode resultater. Men også B vitaminer. Mennesker med ADHD har en skæv GABA regulering som resulterer i lave GABA nivauer. Med de rette næringsstoffer kan GABA opreguleres. Inflammationstilstande dæmpes og bedre funktion kan skabes.

Øget opmærksomhed på næringsrig mad, støttet af tilskud og afgiftning gennem urter, er en vej til at skabe bedre funktion i hjernen. Men afgørende (for al sundhed) er også at reparerer tarmen da tarmens miljø har afgørende forskel på reguleringen af neurotramsmitterstoffer som GABA, serotonin, melatonin og dopamin.
Mennesker med ADHD tager rigtig mange indtryk ind. De ser, hører og mærker alt i rummet (og udenfor) Det giver en overbelastning af systemet så der altid er stress. Det betyder forhøjede kortisolniveauer. Det forhøjet kortisol forstærker ADHD symptomer som impulsivitet, taler for højt, afbryde, temperament og enten let aggression eller ulykkelighed. Vores mad og tarmmiljø kan yderligere medvirke til øget kortisol. Det har man bare slet ikke brug for når det allerede er højt. Af mange grunde er det vigtigt og afgørende at tænke ernæringen ind i behandling og strategier for mennesker med ADHD. Selvom det ikke nødvendigvis fjerner ADHD, så kan det bedre symptomerne bemærkelsesværdigt.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!