Vil du styrke dit helbred NU? Øge din modstandskraft mod virus!   
Du kan næppe hindre smitte ved at spise sundere, men du kan helt sikkert øge din modstandskraft så virus ikke får lov at overtage dig. Vi kan styrke vores celler så de har kraft til at forsvare sig. Vi kan rense så virus stofskifteprodukter transporteres ud.
Der findes ingen dokumentation for om de enkelte plantestoffer har effekt på lige netop Corona. Virussen er simpelthen for ny til at vi kan forsikre om nogen som helst effekt af urter, vitaminermineraler eller medicin. Dog er der vitaminer, mineraler og plantestoffer som hæmmer virus.

Men vi ved noget omkring kroppen, næring, urter, immunforsvar og virus
Vira kan ikke leve selvstændigt, de er afhængige af en vært. Her går de ind i cellerne og overtager cellens funktioner for at reproducerer sig selv. Hvis vores celler mangler den mindste smule vil den være let at svække og så vil værten (dig) hurtigt blive meget svækket af virus.
Hvis vores cellesundhed i forvejen er komprimeret af høj belastning fra andre toxiske stoffer så er de meget følsomme og svage overfor virus angreb.
Hvis du i forvejen kæmper med høj inflammation og belastning af organer og funktioner så er der mindre råderum for dig og mere rum til at virus kan være invasiv.

Vigtige næringsstoffer og fødevarer til dit immunforsvar
Studier viser at både Zink og Selen er mineraler som hjælper celler og immunforsvar til at forsvare sig og ikke tillade at vira fuldstændig overtager.
Du kan læse om vitaminer og mineralers funktioner på Linus Pauling Instituttet
Zink får vi fra sesamfrø, græskarkerner, paranødder og oksekød. Det findes generelt i nødder og kød, men også i bælgfrugter og havre. Cacaopulver har et højt indhold så nyd mørk chokolade med god samvittighed. Eller lav konfektkugler af dadler, kakao, nødder og kokosolie. Kokosolie er også antiviralt.
Selen findes især i paranødder, solsikkekerner, tun og anden fisk. Torskelever topper men det spiser vi ikke rigtig, vel 😉 Drys solsikkekerner på salaten og i bolledejen. Spis paranødder som snack, men ofte er det godt med et tilskud hvis man har brug for ekstra beskyttelse.
Vitamin A er supervigtig for immunsystemet. Vi får A vit fra indmad, isæt lever. Men vi danner A udfra Carotinoider i vores orange/røde og mørkegrønne grøntsager. Torskelevertran indeholder både A og D i sin mest aktive form.
C vitamin har mange fundamentale funktioner i vores immunsystem. Det støtter produktionen af mange vigtige immunsstoffer. Blandt andet interferoner som har en antiviral effekt. Udover at få mest muligt i din mad så kan du med fordel tage 3 gram dagligt forebyggende fordelt over 2-3 gange. Det mest C rige er havtorn, hyben og persille. Men alt frisk og uopvarmet frugt og grønt. Bær, grønkål, brococli, dild mv. Så gang i det rå salatkøkken. Kig med her og på Sundmedmad på facebook. Der er opskrifter til netop disse ting.
Vitamin D er meget vigtigt for et sundt og velreguleret immunsystem. Du får det kun gennem fed fisk og sol. Om vintreen i DK får vi det ikke i solens stråler. Med alderen sænkes evnen til at danne D i huden. Ved nedsat fordøjelsesevne kommer man let i mangel. Min erfaring er at rigtig mange mangler det. Dog har det fået opmærksomhed så flere tager tilskud. Det bedste er et oliebaseret tilskud.

For dit forsvar mod virus og anden sygdom kan du også drikke urteteer. Lakridsrod er antiviralt. Basilikum og ingefær ligeså. Gurkemeje og mange andre. Mange af dem er antiinflammatoriske, nogle beroligende, andre stimulerende.
Gå efter din smag så er det lettere at drikke rigeligt.

Din tarmflora er en anden vigtig komponent i dit forsvar mod virus og bakterier
Du har omkring 2 kg bakterier i tarmen. På den danske gennemsnitskost bliver de hæmmet af ensformig mad, få fibre, få grøntsager og alt for mange proteiner og hurtige kulhydrater.
Vi har brug for vores bakterier og vi har brug for en bred population, dvs mange forskellige slags. Det kaldes høj diversitet. Lige som vi har brug for mange slags mennesker, med forskellige kvalifikationer i samfundet.
Derfor kan du begynde at udfordrer dig selv og se hvor mange forskellige grøntsager du kan spise på en uge. Vi tror tit at vi spiser sundt, men virkeligheden er at vi kun spiser halvdelen (mængde) af det grønne som ville gavne os. Og at vi spiser de samme 5-6 grøntsager i løbet af en uge.
Men vær god ved din tarmflora, den hjælper dig til at leve sundt og vitalt langt ind i alderdommen.
Du kan læse mere om tarmflora her.

Vær med i 30 grønt/frugt på en uge udfordringen så får du inspiration til alle de skønne råvarer jeg har nævnt. Du følger den på facebook/sundmedmad. Eller du kan skabe den selv.

Smoothie der booster dit immunsystem
4 kugler frossen økospinat
1 banan
2 håndfulde mynteblade
Blendes med juice lavet på:
1.5 dl. (frosne) havtorn
1 lille æble
1 stk ingefær efter din smag
Ingefær kan rives i smoothie hvis du ikke har en juicer.
Til sidst cremer jeg den med 1 dl. sojayoghurt eller mandelmælk
Hvis du har brug for mere sødme kan du tilføje mango eller ananas

For flere opskrifter se her på siden

 

 

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!