1 dl. chiafrø

2 dl. hørfrø

1 dl. mandler/paranød Hakket eller groft kværnet

1 dl. solsikkekerner/græskarkerner

1 dl. kokosmel

1 æg

4,5 dl. vand

½ spsk kanel

½ spsk. kardemomme

evt nogle dråber vanilieekstrakt

Det er superlet at variere hvilke nødder og kerner du bruger. Valnødder, cashev, hassel, pecan, birkes er alle lækre. Det vigtige er hørfrø og evt chia. Du kan dog godt nøjes med 1.5 dl hørfrø. Bare øge chia.

Jeg har også lavet en “madvariant” som er med rosmarin og salt, det er dem på billedet med Græskarkerner som ligger til højre. Jeg har også tilsat noget af den pulp der er tilbage når jeg har presset juice. Så mister jeg ikke fibrene fra de grøntsager jeg juicer. Jeg vil dog fraråde pulp fra sellerijuice. Lutter lange tråde 😉

 

Det hele røres sammen. Står i en times tid på køkkenbordet.

Smøres ud på en bageplade. Bages i ovnen ved 120 grader i nogle timer, det er meget forskelligt hvor længe, fra ovn til ovn.

Jeg anbefaler varmluft og mindst to timer. Du kan brække det i mindre stykker (knækbrødsstørrelse) og bage det videre til de er sprøde.

 

De knaser sprødt, mætter godt, indeholder rigtig gode mineraler og fedtstoffer. De stimulerer fordøjelsen. Styrker tarmslimhinden og giver dig mange fibre.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!