Sådan kan du trives bedre med ADHD
ADHD er en variant af den hidtil mest acceptrede måde at være i verden på (velovervejet, struktureret, målrettet mm.) Mennesker med ADHD er oftest mere spontane/impulsive, idérige og hurtige. De er gode til at begynde nye ting, har ofte et mod til at sætte ting i gang De har  kvaliteter som iderighed, kreativitet, handling og drive. De kan dog miste det, hvis der er for langt til målet eller der er for meget benarbejde og strukturkrav undervejs. Mennesker med ADHD har det godt i samarbejde med mennesker med struktur. Så har de nogen som hjælpe med at holde fast (i stedet for nye idéer), arbejde til målet er nået. Så løftes begge af de komplementære kompetencer.

En markant stigning i ADHD diagnoser og symptomer
ADHD er en diagnose der er steget eksplosivt det sidste årti. 71% flere får medicin end for ti år siden. En del skyldes selvfølgelig at der er flere som diagnosticeres og medicineres end tidligere. Men der er også en markant réel stigning af mennesker med ADHD. Udover de medicinerede, så er der en stor gruppe som har ADHD mønstre og mistrivsel, som endnu ikke er diagnosticeret eller af forskellige grunde ikke får medicin.
En så markant stigning viser at der er ting i vores miljø, altså måden vi lever på, maden vi spiser, stråling, stress, sprøjtemiddelrester, levevis, telefoni….. som påvirker vores hjerner negativt.

Studier peger på næringsmangler hos mennesker med ADHD
Mennesker med ADHD ofte mangler Zink, jern og Kobolt. Og ofte har forhøjede niveauer af kviksølv og bly.
Studier viser god effekt med omega 3 tilskud, særligt krill har gode resultater. Men også B vitaminer. Mennesker med ADHD har en skæv GABA regulering som resulterer i lave GABA niveauer. Med de rette næringsstoffer kan GABA opreguleres. Inflammationstilstande dæmpes og bedre funktion kan skabes. forskellige urter hjælper til at dopamin bruges bedre i kroppen og arbejdet tarmflora kan øge mængden af dopamin.
Øget opmærksomhed på næringsrig mad, støttet af tilskud og afgiftning gennem urter, er en vej til at skabe bedre funktion i hjernen. Men afgørende (for al sundhed) er også at reparerer tarmen og styrke evnen til at optage næringsstoffer.

Næring og mad der vil gavne mennesker med ADHD
Zink: sesam, græskar, pecan, solsikke, cashew, paranød, (ren) kakao og oksekød
Kobber: okselever, hvide/brune bønner, okselever, hasselnød, figen, kantarel, rejer, mandler
Jern: græskarkerner, solsikkekerner, kakao, brændenælde, grønkål, broccoli, bønner/linser. Vi tror at kød er den eneste kilde. Det er langt fra tilfældet. Der er faktisk 7 X mere jern i græskarkerner og 4 X mere jern i bønner/linser. Optagelsen fra kød er dog lettere. Her er en god økologisk leverpostej en god kilde hvis der er mangler. Sammen med nødder, bælgfrugter og grønne grøntsager.

Få hjælp til at trives meget bedre med ADHD
Der er meget mere at sige og gøre. Overvej om du ønsker et forløb på 3 gange der kan forandre din hjernesundhed, din livsglæde, din virkekraft, dine dagligdage og dit liv til en mere positiv og rolig vej.

Hos Anahatalife behandler vi ADHD ud fra evidensbaseret forskning
Der findes maser af studier som viser sammenhænge mellem næringsstatus og tarmflora og hvor hårdt ramt man kan være af ADHD. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33467150/
der er også stærk evidens for eliminationsdiæter. Vi ser på den enkeltes symptombillede, overskud til handling og vurderer hvilke tiltag vi starter med. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34772996/

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!