Kender du det? Der forsvinder en pakke Rittersport ned i munden på vejen hjem fra arbejde. Eller, du var den der spiste flere stykker kage til eftermiddagskaffen på job i dag.
Kender du til søgeadfærd, når du gennemgår skuffer og skabe for at se om ikke der ligger noget lækkert inde bagved.
Er det vanvittigt svært at stoppe når først du har taget bare et lille bitte stykke kage/chokolade/kage.
Kender du til svingende energi og humør? Til uendelig træthed som kun slik og chokolade kan lindre…. for en stund.
Føler du dig fanget af dit evige behov for sødt og sukret.
Har du ofte hovedpine, eller oppustet mave. Måske uregelmæssig fordøjelse. Eller humørsvingninger. Er du tilbøjelig til ømme led eller muskelspændinger??
Det er alt sammen symptomer på at noget ikke er helt optimalt og ganske ofte er stort sukkerindtag medskyldig i misæren.
Måske er du sukkerafhængig og er for længst holdt op med at tælle ”synderne” fordi det gør dig nedtrykt.

Sukkerafhængighed er meget udbredt
Du er ikke alene. Mange tusinde mennesker kæmper med trang til sukker. Mange mennesker ønsker hver dag at de kan styre det bedre.
Jeg møder voksne der drikker sodavand i krus fra morgenstunden og fortæller deres børn at det er kaffe. Møder mennesker der dagligt indtager op mod 100 g. sukker eller mere. Jeg møder mennesker der træner rigtig meget for at forbrænde alt det sukker – og fedt som ofte følger med. Jeg møder mennesker der føler sig skamfulde og forkerte på grund af deres sukkerafhængighed.
Mennesker der hver dag håber at NU er det slut med sukker og som, inden aftensmad allerede har forladt det ønske.

Danskerne tager en 1. plads hvad angår indkøb af slik og chokolade. Foran USA! En dansker køber i gennemsnit 5,7 kg årligt. Hertil skal lægges kager, desserter, is, sodavand og saftevand. Der skal tillægges hjemmebag og grænsehandel. DTU vurderer at der indtages 35 kg sødt om året af hver dansker. Mange mennesker spiser intet eller kun lidt. Så der er nogle som får rigtig meget.

Er du en af dem, som vil ud af sukkerafhængighed?
Så kan det være godt at få en professionel coach og problemknuser ved sin side.
Det vi skal undersøge er:

Hvilke fysiske mekanismer ligger bag sukkerafhængighed?
Hvilke psykiske mekanismer ligger bag din sukkerafhængighed?
Under disse punkter er der elementer som blodsukker-balance, candida-infektion, skjulte fødevareintolerancer, ensformig mad der giver trang til sanselighed på anden vis, træthed, måske grundet dårlig søvn (søvnproblemer kan vi også arbejde med). Næringsmangler, stress, tristhed, og mange andre ting som vi kan arbejde med både med mad og midler samt gennem samtale og øvelser.
Vi vil også bruge tid på motivationsfaktorerne. Der er nogle tydelige, som, ønsket om at være sundere eller slankere. Men under dem kan vi finde andre motiver som kan styrke din handlekraft og målrettethed, tage luften ud af afhængigheden.

Det ligger altid flere årsager og konsekvenser bag en sukkerafhængighed.

Lad mig hjælpe dig med at finde ud af det så du kan komme bedre ud af det denne gang.

At komme ud af sukkerafhængighed
Kan være en rejse og en opvågning som du vil glæde dig over resten af livet. Når sukkerafhængighed ikke længere tager din energi, din opmærksomhed, dine drømme, din livskraft og måske dit gode helbred, så kan du blive fri og leve nogle drømme. Det behøver ikke være drømme om at blive en bedre version af sig selv, blive mere effektiv og arbejde mere. Det kan måske netop være noget som nærer din sjæl og din livsglæde. Mere tid og energi til leg, natur, kreativitet, nærvær med dine nærmeste, gode bøger, sang eller hvad der nu ligger af ønsker i dig.
At komme fri af sukkerafhængighed kan også åbne for en masse følelser som du måske har spist væk. De vil måske komme frem og folde sig ud, for en stund, hvis du kan være lidt i det, vil det sandsynligvis glide gennem dig, som skyer forbi solen, for at slippe og forsvinde og derved skal du bære på mindre smerte.
At komme fri af sukkerafhængighed er en vej til større energi, autencitet, koncentration og glæde. At finde din livsenergi i DIG, fremfor i den næste Latte eller slikpose.

Hvem vil ikke gerne det 😉

 

 

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!