Broccoli kalder jeg grøntsagernes Rolls Royce, fordi den er så rig på vitaminer, mineraler og andre gode stoffer. En historie fortæller, at en prinsesse for mange år siden mistede flere børn til sygdom og død. Prinsessen fik importeret broccoli fra sit Italienske hjemland og herefter overlevede alle hendes børn.

1 bundt broccoli (400 g)
1 porre
2 fed hvidløg
1-2 spsk. olivenolie
1 dl ærter (kan udelades)
75 g mandler
Salt eller urtesalt (vær opmærksom på at bouillon er meget salt)
1/2-1 l. vand/bouillon/fond/bonebroth

Broccoli er lynhurtig at lave til lækker mad. I prinsessens tid var næring en mangelvare, i dag er det tid. Men broccoli er lynhurtig at skylle og dele i buketter og skiver, svitse og koge.

Broccoli med den øverste del af stokken skæres i mindre stykker. Porrerne skyller du og skærer i skiver. Det hele svitses blidt i olivenolie. Tilsæt vand så det lige dækker grøntsagerne det skal knapt dække grøntsagerne. Imens suppen simrer, hakker du mandler i en hakker eller med en skarp kniv. Halvdelen hakkes groft. De ristes let i ovnen eller på en pande. Den anden halvdel af mandlerne skal helst males i en foodprocessor eller minihakker. De skal ende som mel. Mandelmelet rister du ganske kort tid i ovnen eller på panden. Vær opmærksom, da det hurtigt bliver for mørkt. Det ristede mandelmel kommer du i suppen. Det giver næring, smag og konsistens.
Når du blender suppen, kan du tilsætte lidt ærter. De skal ikke koge med. Når de er friske, bevarer de den flotte farve og forstærker det grønne i broccolisuppen. Lidt frisk persille vil også forstærke den friske grønne farve.

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!