Kardemomme er en overset powerfood. De på en gang runde og stærkt krydrede kardemommefrø som ligger i en kapsel er små vidunderfrø som du med stor fordel kan integrere i din mad.

Kardemommen hæmmer både candida og sygdomsfremkaldende bakterier. Det er godt for både immunforsvar, inflammation og stress eller angst samt overvægt.

Kardemommen er stærkt antioxidantrig og det betyder at den beskytter dine celler, dæmper inflammation og herved kan være med til at hæmme kræft og hjerte-kar sygdomme.

Kardemommen stimulerer også enzymer som både hæmmer kræft og stimulerer kroppens naturlige dræberceller. 

Hos en gruppe på 80 overvægtige kvinder i et studie blev blodfedt-tal og insulinfølsomhed forbedret. De blev samtidig lidt mindre i taljemålet. 

Stimulerer enzymer som bekæmper cancer samt stimulerer Natural killer cells. Cancer fordelen er også fordi antioxidanterne i kardemomme renser og har høj antioxidant effekt.

Forsøsgspersonerne havde 90% højere antioxidant niveau end før de gik i gang med 3 gram dagligt eller 5-6 gram dagligt

Kombinerer du med gurkemeje og peber er effekten enorm. Indernes sundhed er blandt andet forbundet til deres krydrede mad med kardemomme, gurkemeje og andre krydderier.

Er du til træning eller løbeture så kan det betale sig at indånde lidt kardemommeolie (eteriske olier sender små gasser ud, særligt i varme. Et studie viste øget luftflow og øget iltoptagelse hos mennesker der træner.

Inden næste løbetur, så ånd lidt kardemomme ved at varme det i dine hænder og snus ind. Eller hav en duftlampe med kardemommeolie.

Endelig kan frøene hæmme mavesår, såvel at de overhovedet kommer, som størrelsen på dem. Muligvis via hæmning af pyroli heliobachter (bakterien der skaber mange mavesår) Studiet er lavet på rotter så vi ved det ikke præcist med mennesker.

Brug kardemomme i gryderetter som et af mange krydderier. 

Spice Latte nyder jeg ofte på en eftermiddag hvis lækkersulten melder sig. Jeg varmer soja eller mandelmælk med kardemommefrø, kanelstang og af og til et tern mørk chokolade med appelsinsmag. Ren forkælelse.

Jeg bager selv brød og kommer altid kardemomme i. 

Smoothie og chiagrød er også oplagte steder at komme kardemomme i.

Den indiske madkultur er fuld af mange gavnlige og styrkende krydderier heriblandt også kardemomme.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!