3 dl. kogte sorte ris
Fintsnittet rød spidskål
150 g. mangotern
Lidt rødbedespirer

Dressing
3 spsk. Sesamolie
2 spsk. Citronsaft og limesaft
2 tsk. tahin
Salt
Presset hvidløg
Evt lidt balsamico

Dressingen røres sammen. Kålen snittes meget fint. Jeg køber ofte mangotern fremfor hel mango. Mangofrugten kan være ustabil som en avocado, tilmed ofte svær at skære fri af skal og sten så der bliver ofte ikke meget kød tilbage og det har taget mig et kvarter at få 50 g. tålelig mango. Det færdigskårede kan jeg se kvaliteten af og det tager et minut at skære ternene lidt mindre.
Rødbedespirer kan man selv spirer. De er ofte af bedre kvalitet og superlette at lave. Men du kan også købe dem i bakke. Brug dem dog nænsomt, de vil hurtigt dominerer salaten og det ønsker vi ikke. Men de ser smukke ud og er vitale for dit helbred.
Det hele vendes sammen. Dressingen vendes med. Salaten står mindst 15 minutter inden du serverer den. Dressingen med salt og citrus blødgøre kålen.

Jeg holder meget af det lilla og sorte, det giver et dramatisk udtryk som stimulerer sanserne. Jeg vil ofre serverer bagt laks til. Måske med lidt sort tang på toppen som pynt. Smuk ekspressiv tallerken.

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!