Enhver forælder kender dilemmaet sidst på eftermiddagen; skal jeg lege og hygge med mine børn og så slipper om maden med noget supernemt (kylling og ovnkartofler/pizza/kødsovs uden grønt).

Hver dag behøver ikke være det bedste af det bedste på alle planer, så det er fint med nemme madløsninger, de behøver ikke være usunde, men mangler dog ofte grøntsagerne.

Mit ærinde her er at præsenterer dig for en “all inclusive løsning” Tag børnene med i køkkenet. Lad dem skræller og snitte, smage, vælge og lege med maden. De bliver superstolte af at have været med. Undersøgelser viser at børn faktisk gerne vil bruges, have en rolle i familien. Alle mennsker kan lide at føle at der er brug for dem. Giv dit barn plads til at bidrage.

De hygger sig, de fortæller dig historier, tanker, oplevelser og følelser du aldrig får at høre mellem biler og barbier, foran en skærm eller bag Happy Meal posen.
Du kommer tættere på dit barn, du får hjælp i køkkenet. Ja i starten er der få minutters ekstra rengøring bagefter men de bliver hurtigere dygtigere og bliver en fantastisk support for dig.
Vigtigst af alt så lære du dit barn kompetencer for livet. At kunne lave mad! At opdage at mad er en fundamental del af vores liv. Hvis de oftere får sund næringsrig mad med mange grøntsager vil de have erfaring med den dejlige kropsfølelse. Den tunge følelse som kød og korn eller pizza kan give vil være mindre attraktiv. Så måske slår de sig løs i det i teen-årene, men de vil vende tilbage til de gode livsstyrkende madvaner du var med til at skabe i barndommen.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!