• 250 g revet rødbede
  • 100 g revet æble
  • 150 g smør
  • 100 g muscovadosukker
  • 4 æg
  • 100 g hakket mørk chokolade
  • 200 g hakkede dadler
  • 150 g blendede mandler
  • 175 g sigtet speltmel (eller 75 g boghvedemel + 75 g majsmel)
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. nellike
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ dl. grofthakkede pistachekerner (kan udelades)

Riv rødbede og æble i foodprocessor (eller på rivejern). Riv gerne ekstra, så har du til råkost til aftensmaden eller morgendagens frokost. Blend mandler i foodprocessor. Tilsæt chokoladen som kun blendes 5-8 sekunder. Der må gerne være stykker af mandler og chokolade.

Smelt smør i en lille gryde og stil det til afkøling. Pisk sukker og æg skummende. Rør mel, mandelmassse, krydderier og bagepulver i. Tilslut røres det smeltede fedtstof langsomt i dejen.

Hæld dejen i tærteform og drys med pistachekerner. Kagen bages 35-45 minutter ved 200 grader.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret med det seneste nye, gode tilbud og information.

Tak for din tilmelding!