- 250 g revet rødbede
- 100 g revet æble
- 150 g smør
- 100 g muscovadosukker
- 4 æg
- 100 g hakket mørk chokolade
- 200 g hakkede dadler
- 150 g blendede mandler
- 175 g sigtet speltmel (eller 75 g boghvedemel + 75 g majsmel)
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. kardemomme
- 2 tsk. nellike
- 2 tsk. bagepulver
- ½ dl. grofthakkede pistachekerner (kan udelades)
Riv rødbede og æble i foodprocessor (eller på rivejern). Riv gerne ekstra, så har du til råkost til aftensmaden eller morgendagens frokost. Blend mandler i foodprocessor. Tilsæt chokoladen som kun blendes 5-8 sekunder. Der må gerne være stykker af mandler og chokolade.
Smelt smør i en lille gryde og stil det til afkøling. Pisk sukker og æg skummende. Rør mel, mandelmassse, krydderier og bagepulver i. Tilslut røres det smeltede fedtstof langsomt i dejen.
Hæld dejen i tærteform og drys med pistachekerner. Kagen bages 35-45 minutter ved 200 grader.