- 3 dl. hel boghvede eller fuldkornsris
- 2 dl. amarant, hirse eller Quinoa
- 7 dl. vand
- 1 tsk. salt
Bringes i kog og tages så af varmen. Tilsæt eventuelt knap 1 dl. hørfrø, til den varme grød. Det står nu et kvarters tid til nedkøling.
- 3 spsk. HUSK
- 5.5 dl. dr. Shär grovmelmix
- 2 dl. mandler
- 1 dl. solsikkekerner
- 6 abrikoser
- 3 spsk. kakaopulver
- ½ spsk. kardemomme
- ½ spsk. salt
- 5-6 g tørgær eller 15-20 g. frisk gær
Mandlerne køres i foodprocessor eller stavblender med en lille blenderskål. Abrikoserne tilsættes og køre med til en fin smuldrende masse. Solsikkekernerne kan køre med et øjeblik, men kan også tilsættes hele. Alle disse tørre ingredienser blandes i en stor skål.
- 5 dl. koldt vand
- 2 æg
- ¼ dl. olivenolie
Vand æg og olie tilsættes grøden. Det vil køle, så den snart er håndvarm og kan røres i den tørre blanding.
Det hele røres godt sammen og stilles til hævning i en times tid eller to. Kom dejen i form, lad det efterhæve ca. 10 minutter. Bages så ved 180 grader i en god time.