Ernæringsterapi

Sundhed kommer indefra

Sundere krop er et sundere liv

Overskrift 1 mad

Grundlæggende tager ernæringsterapien udgangspunkt i kroppen og mennesket som helhed frem for at se på enkelte symptomer eller organer. Som ernæringsterapeut søger jeg at finde årsagen til symptombilledet (hovedpine, mavepine, træthed kløe eller andet.) og arbejder herfra på at genopbygge balance, styrke og sundhed. Hvordan har livet og helbredet været, hvad startede symptomerne, og hvad fastholder tilstanden.

Jeg vurderer om du mangler specifikke vitaminer/mineraler. Mangler kan opstå af for lille indtag, nedsat optagelsesevne eller gennem for stort indtag af vitamin/mineraltyve. Jeg dosserer næring og urter i det omfang jeg vurderer det kan øge funktioner, energi og velvære i dig. Jeg tager udgangspunkt i videnskabelige studier, men vi må også vide at videnskaben ikke er en entydig kilde. Studier kan ”bevise” modstridende resultater. Derfor må vi altid vurderer hvordan det føles i dig.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim 

Vi skal se hvordan din dagligdag fungerer og hvordan du rent praktisk kan implementerer nye madvaner ind i dit liv. 

Vores tanker og følelser har stor indflydelse på, hvordan kroppen fungerer. Hvordan har det været at vokse op, var det trygt og kærligt eller utrygt og koldt. Fordøjelsen hæmmes ved utryghed og mangel på kærlighed. Hvad har dit udgangspunkt været?

Vi kommer til at rokke ved dybe strukturer, måske tilbage fra barndommen. Men de kan rokkes ligesom vores gener kan påvirkes, da miljøet (maden, tanker, relationer) påvirker genernes udtryk.

Ernæringsterapien er baseret på eksakt viden om kroppens biokemi og funktion.

Ernaeringsterapi
Overskrift 4

Hvad kan behandles?

Typiske lidelser der forebygges/behandles hos en ernæringsterapeut er:

Hudproblemer som tør hud, acne, eksem, knopper, psoriasis. m.m.

Tarmproblemer som diarré, forstoppelse, smerter, oppustethed, irriteret tyktarm, collitis ulcerosa, morbus Chrohn m.m.

Gigtsygdomme som muskelgigt, slidgigt, leddegigt, morbus bechterow, lupus mv.

Hjertekarsygdomme som forhøjet kolesterol, forkalkning, forhøjet blodtryk, blodpropper.

Psykiske lidelser som depression, angst, ADHD, OCD. 

Almene svækkelsestilstande som gentagne infektioner, virus, træthed, uoplagthed, stress.

Hovedpine og migræne

Hormonubalancer som PCOS, menstruationsproblemer, endometriose, fibromer, barnløshed og overgangsalderens gener.

Autoimmune lidelser som lavt stofskifte (Hashimotos), højt stofskifte (Graves), Morbus Bechterew, Lupus, Leddegigt, Psoriasis.

Funktionelle lidelser som fibromyalgi og kronisk træthed har ofte mulighed for at bedres væsentligt gennem kostforandringer og et kig på livsformen som ændres radikalt af funktionssammenbruddet.

Spiseforstyrrelser har altid en fysisk konsekvens som det er vigtigt at arbejde med. Samtidig er det vigtigt at lære noget om hvordan en sund kost er sammensat så den tilgodeser kroppens behov. Samtidig arbejder vi terapeutisk med angsten for maden, balancering og stabilitet (ved overspisning) fødevareafhængigheder og hvad der ellers kan ligge bag en spiseforstyrrelse. 

Sundere krop er et sundere liv

Overskrift 5 mad

Sessioner

For at få et detaljeret billede af dit helbred, gennemgår jeg ved den første session din næringstatus, funktionsniveau og balance. For at finde ind til problemets kerne, se genetiske dispositioner og tidlige tendenser, spørger jeg også til tidlige sygdomsmønstre, til familiehistorie og barndom, til dine spisevaner, motion og søvn. Andre væsentlige elementer er infektionstendens, energiniveau, tarmfunktion, smertetilstande, m.m.

Du skal medbringe en oversigt over den mad du spiser (3 dages kostregistrering), samt medicin og kosttilskud. Som ernæringsterapeut ser jeg oftest sammenhænge som du måske aldrig selv har bemærket. For at imødekomme den enkeltes biokemi og behov samt hverdagens betingelser er løsningerne altid individuelle.

Sessioner via Messenger

For dig, der bor langt væk, eller af andre grunde ønsker en session via messenger er det muligt. Her sender jeg dig et spørgeskema, som du udfylder med svar omkring dit helbred, tilstande i din krop, samt hvilken mad du typisk spiser over nogle dage.

Det er vigtigt at du melder afbud i god tid da det er dyrt at sidde i en klinik og med ”huller” fordi der er sene afbud som ikke kan fyldes ud. 

Afbud senest 48 timer inden aftalt tid, ellers fuld betaling.

Desværre for mange sløsede afbud har gjort dette nødvendigt.

Mine bøger vedrørende ernaeringsterapi

Bøger Overskrift

Kontakt mig
Start dit nye liv idag

Adresse

Borgediget 5
4000 Roskilde

Telefon

+45 25 65 85 97

Email

tine.grandjean@gmail.com

Tilbud direkte til dig!

Tilmeld dig og bliv holdt opdateret og få en masse ekselusive goder tilsendt direkte til dig!

Tak fordi du har tilmeldt dig!