Ernæringsterapi

mere liv med den rette mad

Et liv med overskud, glæde og handlekraft

Ernæringsterapi

Grundlæggende tager ernæringsterapien udgangspunkt i kroppen og mennesket som helhed frem for at se på enkelte symptomer eller organer. Som ernæringsterapeut søger jeg at finde årsagen til symptombilledet (hovedpine, mavepine, træthed kløe eller andet.) og arbejder herfra på at genopbygge balance, styrke og sundhed. Hvordan har livet og helbredet været, hvad startede symptomerne, og hvad fastholder tilstanden.

Læs mere

Jeg vurderer om du mangler specifikke vitaminer/mineraler. Mangler kan opstå af for lille indtag, nedsat optagelsesevne eller gennem for stort indtag af vitamin/mineraltyve. Jeg dosserer næring og urter i det omfang jeg vurderer det kan øge funktioner, energi og velvære i dig. Jeg tager udgangspunkt i videnskabelige studier, men vi må også vide at videnskaben ikke er en entydig kilde. Studier kan ”bevise” modstridende resultater. Derfor må vi altid vurderer hvordan det føles i dig.

Hver eneste bid du spiser, påvirker din kropslige tilstand. Det kan du mærke, når du bliver træt og tung af stegt flæsk med persillesovs, speedet af sukker, lykkelig af kaffe, måske… Vi reagerer alle forskelligt på mad. Jeg vil finde frem til den mad, der fremmer dit velvære bedst muligt. Vi skal stabiliserer og balancerer dig, så du får mere fred og lettere ved at tage de sunde valg. Andre gange skal vi arbejde med afhængigheder, de findes hyppigt og de tjener et formål, lad os finde det og herfra skabe en mere konstruktiv måde at nære og bygge dig og din krop.

Vi skal se hvordan din dagligdag fungerer og hvordan du rent praktisk kan implementerer nye madvaner ind i dit liv. 

Vores tanker og følelser har stor indflydelse på, hvordan kroppen fungerer. Hvordan har det været at vokse op, var det trygt og kærligt eller utrygt og koldt. Fordøjelsen hæmmes ved utryghed og mangel på kærlighed. Hvad har dit udgangspunkt været?

Vi kommer til at rokke ved dybe strukturer, måske tilbage fra barndommen. Men de kan rokkes ligesom vores gener kan påvirkes, da miljøet (maden, tanker, relationer) påvirker genernes udtryk.

Ernæringsterapien er baseret på eksakt viden om kroppens biokemi og funktion.

9

All the money in the world, can’t buy you back good health.
– Reba MacEntire

Funktionel medicin

Funktionel medicin er en tilgang til sygdom og behandling, som er udviklet af læger i USA. Det er at se et menneske, som har en funktionsforstyrrelse (der kan forbedres) fremfor at se på et menneske, som har en diagnose (som låser os fast i sygdom).

Funktionel medicin er anerkendelsen af, at kroppen eller mennesket påvirkes af det miljø, vi lever i. Vores miljø gør noget ved vores måde at fungere på. Hvordan påvirker vores mad, motion, søvn, relationer, tidligere sygdomme og chok vores hormoner, vores indre relationer cellerne imellem. Der er altid en kaskade af reaktioner på et hormonudsving. Hvad skaber det af tilstande i os? Kan cellerne i tarmen beskytte os mod indtrængen af uhensigtsmæssige molekyler (fra mad eller tarmflora). Kan cellerne optage de molekyler (byggesten) der tilbydes, kan mitochondrierne (energifabrikkerne) i cellerne omsætte næringsstofferne til energi og kan vi udnytte energien. Disse ting er meget væsentlige for vores velbefindende og sundhed. Vi kan gennem grundige analyser af symptombillede afdække meget af det som foregår inde i kroppen. 

Læs mere

Hormonerne

Vores hormoner som er kroppens kommunikationskanaler har en helt afgørende rolle for hvordan vi fungerer. Det påvirker vores funktionsevne, vores helingsevne og vores livskraft. Gennem positive miljøforandringer forandres funktionsevnen. Dette er omdrejningspunktet i funktionel medicin. Hvis det sunde miljø med nok søvn/bevægelse/god mad/gode relationer m.m. ikke er muligt, så undersøger vi hvorfor og hvad der kan hjælpe i en gunstigere retning. I funktionel medicin er det kunsten at stille de spørgsmål, der fører frem til en forståelse af det som er sket i kroppen.

Derfor er behandlingsvejene både individuelle og mangfoldige.

 

9

The human body is the best picture of the human soul.
– Tony Robbins

Spiseforstyrrelser

– BED, Bulimi og Anorexi

Jeg inviterer dig til, med min faglige og menneskelige støtte at udfordre spiseforstyrrelsen frem for at lade den æde dig op.

Spiseforstyrrelse har altid en fysisk konsekvens, som inflammation, fordøjelsesproblemer, mangler, hormonubalancer, stress og angst. Konsekvenserne kan hindre dig i at blive helt rask. Der er behov for særlig støtte til at genetablere hormonbalance, få fordøjelsen tilbage på sporet, afgifte og opbygge. Alt det kroppen ikke kan når den sulter eller er belastet af overspisning og evt. opkastning.

Det er nødvendigt at undersøge maden og måltiderne, finde vej til at spise mere næring. Man er oppe mod stærke kræfter og derfor et det vigtigt med professionel støtte og guidance tilbage til måltider, glæde og frihed.

Læs mere

Det symptombillede vi ser ved spiseforstyrrelser (uro, angst, udmattelse, oppustet, smerter, ømhed, spændte muskler og dårlig søvn m.m. ses også ved mange ernæringsmæssige ubalancer.

Jeg, eller vi, arbejder med din mad, med din krop, med dine forestillinger, med dine følelser, og med dine drømme om noget bedre, end det du oplever nu. For at optimere behandlingen kan vi inkluderer yoga som en aktiv kropsterapeutisk praksis der kan støtte organer og fordøjelse, men også blidt hjælpe til en positiv kontakt til kroppen.

Jeg 

 • Tilbyder en behandling hvor flere aspekter får heling og støtte :
 • Møder dig respektfuldt, hvor du har motivation til at arbejde med maden
 • Skubber dig kærligt men bestemt, så du kan få det bedre, finde din frihed.
 • Genopretter ubalancer og næringsmangler, som følger en spiseforstyrrelse
 • Lærer dig noget om biologiske behov og tilstande, som påvirker ro, energi og velvære
 • Giver dig konkrete handlemuligheder
 • Åbner en vifte af tilgange til at spise med mindre angst og skam
 • Er din støtte, når du skal gribe om det, som er rigtig svært
 • Arbejder (krops)terapeutisk 
 • Supplere med yoga fra få minutters øvelser til programmer hvis ønsket.

Hvad kan behandles?
Lidelser der behandles er fx.


 • Hudproblemer som tør hud, acne, eksem, knopper, psoriasis. m.m.
 • Tarmproblemer som diarré, forstoppelse, smerter, oppustethed, irriteret tyktarm, collitis ulcerosa, morbus Chrohn m.m.
 • Gigtsygdomme som muskelgigt, slidgigt, leddegigt, morbus bechterow, lupus mv.
 • Hjertekarsygdomme som forhøjet kolesterol, forkalkning, forhøjet blodtryk, blodpropper.
 • Psykiske lidelser som depression, angst, ADHD, OCD.
 • Almene svækkelsestilstande som gentagne infektioner, virus, træthed, uoplagthed, stress.
 • Hovedpine og migræne
 • Hormonubalancer som PCOS, menstruationsproblemer, endometriose, fibromer, barnløshed og overgangsalderens gener.
 • Autoimmune lidelser som lavt stofskifte (Hashimotos), højt stofskifte (Graves), Morbus Bechterew, Lupus, Leddegigt, Psoriasis.
 • Funktionelle lidelser som fibromyalgi og kronisk træthed har ofte mulighed for at bedres væsentligt gennem kostforandringer og et kig på livsformen som ændres radikalt af funktionssammenbruddet.
 • Spiseforstyrrelser har altid en fysisk konsekvens som det er vigtigt at arbejde med. Samtidig er det vigtigt at lære noget om hvordan en sund kost er sammensat så den tilgodeser kroppens behov. Samtidig arbejder vi terapeutisk med angsten for maden, balancering og stabilitet (ved overspisning) fødevareafhængigheder og hvad der ellers kan ligge bag en spiseforstyrrelse. 
Et liv med overskud, glæde og handlekraft

Sessioner

For at få et detaljeret billede af dit helbred, gennemgår jeg ved den første session din næringstatus, funktionsniveau og balance. For at finde ind til problemets kerne, se genetiske dispositioner og tidlige tendenser, spørger jeg også til tidlige sygdomsmønstre, til familiehistorie og barndom, til dine spisevaner, motion og søvn. Andre væsentlige elementer er infektionstendens, energiniveau, tarmfunktion, smertetilstande, m.m.

Du skal medbringe en oversigt over den mad du spiser (3 dages kostregistrering), samt medicin og kosttilskud. Som ernæringsterapeut ser jeg oftest sammenhænge som du måske aldrig selv har bemærket. For at imødekomme den enkeltes biokemi og behov samt hverdagens betingelser er løsningerne altid individuelle.

Læs mere

Sessioner via Messenger

For dig, der bor langt væk, eller af andre grunde ønsker en session via messenger er det muligt. Her sender jeg dig et spørgeskema, som du udfylder med svar omkring dit helbred, tilstande i din krop, samt hvilken mad du typisk spiser over nogle dage.

Det er vigtigt at du melder afbud i god tid da det er dyrt at sidde i en klinik og med ”huller” fordi der er sene afbud som ikke kan fyldes ud. 

Afbud senest 48 timer inden aftalt tid, ellers fuld betaling.

Desværre for mange sløsede afbud har gjort dette nødvendigt.

9

It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver.
– Mahatma Ganhdi

Et liv med overskud, glæde og handlekraft

Bøger om glæden

og effekten ved det sunde måltid

Elsk maden

Bogen er en hyldest til sanserne, en hyldest til råvarerne og måltiderne vi spiser. En invitation
til at se mad og måltider som en glæde frem for en sur pligt.
Bogen indeholder digte som vækker glæde og nysgerrighed, vækker sanser og inviterer til at
gå på opdagelse i køkkenlivet. Der leges med kærlighed og sensualitet i digte og opskrifter.

Leg med maden

Om gaverne ved inddrage sine børn i madlavningen. Samvær, fantasi, samtaler og vigtig læring af det mest fundamentale, vores måltider. Opskrifterne er børnevenlige, farverige,  smagfulde og sunde. Billederne udstråler energi, glæde og fantasi. Sidst i bogen et afsnit om krop og kost som du ville ønske du havde læst for længe siden.

Fra Barnløs til frugtbar

En bog for de kvinder som har PCOS. Ubalancen kan genoprettes uden p-piller og hormoner. Bogen forklare dig hvordan det hænger sammen, kommer med præcise anvisninger til forandring og har opskrifter på den rette mad. Du kan spise dig til balance og frugtbarhed. Bogen er desværre udsolgt fra forlag. Men kan lånes på biblioteket.

Lad mig hjælpe dig
til mere liv og mindre sygdom

Adresse

Ryesgade 27,
baghuset. Kbh. N.

Telefon

26 23 88 12

Email

tine.grandjean@gmail.com

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbrev

Modtag nyhedder, viden og gode tilbud til din sunhed og velvære.

Tak fordi du har tilmeldt dig!